Vrtbovská Haven - pudderparyk i det grønne

I betragtning af, hvor tæt husene ligger stuvet sammen i den ældste dele af Prag, er det forbløffende, hvor mange grønne områder det er lykkedes at klemme ind.  

Vrtbovska eller Vrtbovská Haven er et fantastisk eksempel på, at hvor der er en vilje, er der en vej: På ganske lidt plads, i det charmerende kvarter Mala Strana fik grev Vrtb i begyndelsen af 1800-tallet opført et bypalæ i barokstil med tilhørende moderigtig have.

Palæet er ombygget siden, mens haven har slumret for sig selv. Indgangen er godt gemt i Karmelitergyden, og derfor kommer der ikke helt så mange turister i Vrtbovská Haven, som der egentlig burde. Der er nemlig tale om en af de bedst bevarede barokhaver i Europa.

Fordi pladsen var trang, blev Vrtbovská Haven anlagt som en trapezformet trappe, der slynger sig opad Petrin-højen. Måske kan det inspirere dig til dit eget højbed i en luksusudgave.

Man kan nemt forestille sig damer i store kjoler og herrer i pudderparyk spadsere rundt på de smalle stier i Vrtbovská Haven, mens de sladrede om Mozart. Det er lidt svært at finde op til toppen af Vrtbovská Haven, men led efter trappen. Du belønnes med en fænomenal udsigt over Prag!

Vrtbovská zahrada - Vrtbovská Haven

Karmelitská 25, Prag 1

Metro: Malostranská
Åbningstider: 10-18

 

Område: 
Oplevelser: