Teater Laterna Magica - fantastisk sansebombardement

I Prag er der en lang og solid tradition for kreativt teater, der udfordrer sanserne på mere end en måde. Tit bliver levende skuespillere blandet med dukker, så der opstår helt fremmede verdener. Det absurde får lov til at blive poetisk på sin egen finurlige måde, og man kan slet ikke lade være med at leve med, når der svæves, drømmes og leves på scenen.

Vil du opleve det bedste af det bedste indenfor kreativt og supersmukt drømmesceneri, så skal du skynde dig at organisere billetter til en forestilling i det lille, men verdensberømte teater Laterna Magica. Ingen går uberørte fra teatrets multimedieforestillinger, der derfor hører til blandt de virkeligt seværdige attraktioner i Prag. OK, indrømmet selve bygningen er hæslig, men bare vent til lyset bliver slukket!

Teatret, der blev grundlagt i 1950-erne, kombinerer i sine forestillinger tjekkiske sagn og myter med moderne teater til storslåede cirkusagtige multimedieforestillinger, der også kan nydes, selv om man ikke taler tjekkisk. Forestillingerne baserer nemlig især på dans og pantomime. Det er svært at sidde stille, når der kommer liv på scenen i den gamle biograf, hvor teatret i dag holder til.

Det kreative teater har også spillet en stor rolle i nyere tjekkisk historie, fordi det var i baglokalerne hér, at den evigt kæderygende forfatter og senere tjekkiske præsident Vaclav Havel var med til at starte Fløjlsrevolutionen i slutningen af 1989 og dermed i sidste ende Murens fald.

Smuk teaterforestilling
Prags fortid og nutid væves smukkest sammen i forestillingen Fortællinger Fra Det Magiske Prag (Legendy magické Prahy), som havde premiere i 2011 og med det samme er blevet et hit. I den farverige forestilling kan du opleve alle de sagnfigurer, der har været med til at væve på historien om det sagnomvundne Prag. Historiske personer, som Rudolf II, møder fabelvæsener, som det kunstigt skabte menneske Golem og resultatet er en farverigt bombardement af alle sanser og en fantastisk indføring i Prags spændende historie.

Billetter kan købes på internettet eller hos teatrets billetkontor på samme adresse som teatret.

Laterna Magika
Ostrovní 1 Praha 1

Metro: B , Národni Trida

Oplevelser: