Karlstejn

I 1348 begyndte man at bygge borgen Karlstejn, og kun små ti år senere var de færdige. I dag ligger den stille og fredeligt 60 km nord for Prag.

Den imponerende borg, der godt kan få Hogwarts til at gå hjem og lægge sig, blev oprindeligt bygget som opbevaringssted for de bøhmiske kongers skatte. Kongen selv kom dog også af og til forbi, så derfor blev der ikke sparet på noget i indretningen. Fordi Karlstejn ikke var en forsvarsborg, var den stort set aldrig indblandet i krigshandlinger og står derfor overdådigt udsmykket som for 500 år siden.

Tag dig tid til også at gå en tur rundt i borgområdet. Først der forstår man, hvor stort bygningskomplekset egentlig er – og man kan så undre sig over, at de gjorde så meget ud af noget, der dybest set bare var en overdreven bankboks.

I dag er der dog ingen juveler tilbage. Historiens gang har sendt dem til Wien og Prag. Bemærk at der er næsten to km fra parkeringspladsen og op til borgen, som ligger på en høj bakke. Fornuftigt fodtøj er derfor et must.

Oplevelser: