Cesky Krumlov - verdenskultur i den tjekkiske provins

Tre timers kørsel sydvest for Prag ligger byen Cesky Krumlov, der er en af de mest stemningsfulde byer i Tjekkiet.

På toppen af en bakke ligger en seværdig gammel borg, rundt om ligger skæve gamle huse i muntre farver, og tværs igennem det hele løber floden Moldau, der her slår et yndefuldt knæk.

Siden 1992 har Cesky Krumlovs historiske centrum været en del af UNESCOs Verdenskulturarv, og det er nemt at se hvorfor. Når du først sidder på markedspladsen med et krus øl, fx en Starobrno, og lader blikket glide henover de forbipasserende, ved du, det har lønnet sig at tage på udflugt sydpå. Der er usædvanligt kønt og hyggeligt i  Cesky Krumlov.

I Cesky Krumlov skal du besøge borgen, der er den næststørste i Tjekkiet og propfuld af spændende historiske rum. Borgen har noget så raffineret som en løvegård. Den har dog ikke været i brug i et par hundrede år.

Interesserer du dig for kunst, skal du besøge Egon Schiele Museet i  Cesky Krumlov. Den verdensberømte kunstner boede en overgang i Cesky Krumlov og malede en række fantastiske billeder. Desværre blev han nødt til at forlade provinsbyen igen, fordi byens borgere så skævt til ham og hans vilde livsstil.

Oplevelser: