Shopping i Prag

Selvfølgelig kommer du til Prag for at se de mange seværdigheder, men lidt tid til shopping har du vel også? Selvom prisniveauet i Prag generelt ligger under det danske, så sparer du intet ved at købe internationale mærkevarer, når du shopper i Prags gader. Til gengæld kan du shoppe t-shirts og skægge no name varer meget billigt. Pas på med at købe kopivarer på markederne. Det frister, men det tjekkiske toldvæsen er meget skrapt, og det kan ende som en dyr fornøjelse.

Er du til gengæld interesseret i typisk tjekkiske souvenirs som glas, legetøj, håndmalede æg og håndarbejder, så finder du det overalt i byen til fornuftige priser. Særligt når du går igennem den gamle bycentrum Staré Mesto, og på begge sider af Karlsbroen, vil du løbe ind i forretninger, der har specialiseret sig i tjekkiske souvenirs. Især trælegetøj og hånddukker. Den smalle gyde på Malá Strana (Lillesiden) rummer nærmest ikke andet.  Jo længere du kommer væk fra centrum, jo billigere bliver de samme varer dog.

Shopping i Prags shoppingcentre
Befolkningen i Prag har, som alle andre steder, kastet deres kærlighed på shoppingcentrene. Som turist i Prag er det måske ikke noget, der trækker, men hvis vejret ikke er i top, kan du besøge det 3 etager store Nový Smíchov i Prag 5 eller det lille, men kønne, Vinohradský Pavilon i Prag 2. De har ikke så mange forretninger, men til gengæld er der hyggeligt.

Et tip er at tjekke legetøjsforretningerne i shoppingcentrene, hvor du finder traditionelt tjekkisk trælegetøj til halvdelen af det, du skal betale i specialforretningerne i Staré Mesto. Sørg for at have kontanter, for i forretninger udenfor turiststrøgene kan man ikke altid betale med udenlandske kreditkort. Især hvis beløbene ikke er ret store, kan du risikere, at de siger nej.

Øl shopping
Det siger sig selv, at øl ikke er ret dyrt i Tjekkiet, og med 400 bryggerier i landet er udvalget i supermarkederne enormt. Hvis du er i bil eller bus, er det derfor et oplagt souvenir at tage nogle forskellige flasker med hjem. Kombiner det med at købe nogle af de typiske ølkrus. Dem kan man købe på mange kroer i centrum.

Shopping på markeder
Et oplagt sted at shoppe er på de traditionelle påske- og julemarkeder, som skyder op rundt omkring i det centrale Prag, når tiden er til det. Der kan du opleve det bedste af det bedste af tjekkisk tradition og få nogle fantastiske minder fra din ferie i Prag med hjem i indkøbsposen. Men Prag har også mange faste markeder, der er der året rundt, og hvor der er masser af muligheder for shopping. Læs mere om shopping på Prags markeder.

Oplevelser: