Løb i Prag

For dig der har svært ved at undvære den daglige løbetur på din ferie i Prag, er der også muligheder for det. Prag er som bekendt forlængst opdaget af turister, så hvis du vil løbe en tur igennem byen, er det bedst at snøre skoene på så tidligt som muligt. Det sikrer dig det mest stabile løb og de bedste oplevelser. Husk at der er mange stejle gyder med brosten i Prag, så sørg for at have det rigtige fodtøj med.

Løbetur med guide
Som noget helt særligt tilbydes der løbeture med guide i Prag.  Det er måske en idé, hvis du er alene i Prag, for du kan ikke undgå at falde i snak med de andre deltagere. Niveauet er så de fleste kan følge med – men det er selvfølgelig sport, så du skal nok få sved på panden. Turene starter kl. 7 og kl. 10 om morgenen. Læs mere på hjemmesiden.

Prag Maraton
Selvfølgelig afholdes der også et maraton-løb i Prag. Det finder sted om foråret i begyndelsen af maj. Fordi Prag er sådan et populært rejsemål, er maratonløbet hurtigt overtegnet. Men du kan sikkert nå at komme  i form og tilmelde dig  til næste år.

Hvor skal man løbe?
Hvis du drømmer om en løbetur udelukkende i grønne områder, så anbefaler vi Stromovkaparken. Den er nem at komme til med offentlig transport (Linie A til Hradcanska) og den er også populær hos pragerne. Der er mange stier at vælge imellem, og terrænet er forholdsvis fladt.

Hvis dit hotel ligger inde i det historiske centrum, er en lille hurtig rute en tur rundt om Kampa-øen, der ligger ved Karlsbroen.

Ruteforslag: En tur i Mala Strana og omkring Hradschin
Ruten hér er tænkt som et forslag, hvis du bor på et hotel midt i byen og gerne vil have et lille overblik over Lillesiden, Mala Strana, før du begynder at fordybe dig i de enkelte seværdigheder. Tag den om morgenen så du senere kan prale med dit store overblik. Løberuten fører igennem et par af Prags parker, men forløber især i de smalle gader.

Din tidlige løbetur starter ved Karlsbroen. Herfra løber du opad Mosteska mod Hradschin, borgen. Og ja, det går opad, men det belønnes, når du når toppen. Kryds ind igennem Hradschins område for at få en ekstra krølle på og sæt derefter kursen mod Petrin-højen. Er du frisk, kan du bestige tårnet på toppen. Herfra løber du gennem parken ned mod floden og langs Moldau tilbage til Karlsbroen. Er det ikke nok, kan du slutte af med en runde på Kampa-øen, før du sætter kursen mod dit hotel.