Parker i Prag

Selv den mest kulturbegejstrede kan få behov for at hvile ørerne og øjne med lidt grønne omgivelser engang imellem, og heldigvis er der mange parker og haver i Prag. Takket være det milde klima i Prag, bruger pragerne også deres parker meget, så du vil opleve et livligt folkeliv og mange fester, når du tager i parken. Gør som pragerne og tag et tæppe under armen, så du kan nyde et par afslappede timer i Prag.

Historiske Prag parker
Nogle af de grønne områder i Prag, nemlig de historiske palæhaver, anses for at  være godt gemte seværdigheder og Prags hemmelige attraktioner. Den mest kendte er uden tvivl Wallensteinhaven, Valdstejnská Zahrada, som ligger bagved Wallenstein Palæet i Lilleside Området, Mala Straná. Haven, der kun er åben i sommerhalvåret, er berømt for sin historiske havearkitektur.  Her gik Tycho Brahe tur - i dag er det en blanding af turister, politikere og påfugle.

Længere nede i  Mala Straná-området, finder du den yndige Vrtbovská Have, Vrtbovská Zahrada -  et barokt haveanlæg, der er som hevet ud af et postkort. Et kapitel for sig er Den Kongelige Have, som egentlig er syv haver i forskellige stilarter indenfor borgen Hradschins område.

Kolde øl i parken
Er du mere til bare at nyde en kold øl, mens du borer fødderne ned i græsset, så er det også muligt. Endda i Prags absolutte midte, nemlig på øen Kampa midt i Moldau-floden. Kampa  er nem at finde og nem at komme til, for den ligger lige under Karlsbroen, Prags største turistattraktion. Du skal bare gå over til Mala Straná, og så til højre! Alligevel er der dejligt fredeligt mellem træerne med udsigt til det strømmende vand.

En anden mulighed er at tage op på Petrin-bjerget, som ligger syd for Hradschin. Her tager pragerne også hen på de lune sommeraftener, når varmen står i gaderne. Der er lidt en stemning som på Bakken, bare med færre karruseller.

Prag parker udenfor centrum
Trænger du helt til at lægge byen bag dig, så har Prag nogle dejlige store grønne områder, hvor du helt kan glemme, at du egentlig er på ferie i Prag. Det føles i stedet som at være langt ude i naturen, når du enten står i den store Stromovka Park eller i naturområdet Vilde Sarka, Divoká Šárka, der ligger på vej mod lufthavnen. Begge steder kan nåes på en halv time med sporvognslinier fra centrum. Som altid i Prag er det normalt ufarligt at gå rundt, men det er sikrest at tage hjem, før det bliver mørkt.

Oplevelser: