Markeder i Prag

Elsker du stemningen på et marked, så er du kommet til den rigtige by, hvis du holder ferie i Prag. Pragerne elsker at drive rundt på markeder, mødes med deres venner og småforhandle lidt om priserne. Det handler ikke så meget om at få købt eller solgt noget, som bare at være der, indsnuse stemningen og gå derfra i højt humør.

Markeder i centrum
I centrum finder du det store fødevaremarked Havelska, også kendt som Stare Mesto Markedet samt en række mindre som f.eks. Karlovo Námestí, hvor du kan købe dig lidt frugt til undervejs eller nogle syltede agurker til at bringe med hjem. Ved juletid er disse markeder selvfølgelig endnu mere appetitlige, fordi der så tilbydes honningvin og kager. Desuden er der så også forskellige former for underholdning.

Marked med lopper
Loppemarkeder, Blesi Trh, er der ikke en specielt lang tradition for i Prag, men i de seneste ti år er der skudt adskillige op, som det er værd at aflægge et besøg, hvis du er på jagt efter sjove souvenirs fra Prag. Markederne har dog kun åbent på bestemte dage i måneden, og flere af dem ligger udenfor centrum. Dog alle i nærheden af metrostationer, så det burde ikke afskrække en loppesamler.

Hvis du stadig har en god gammel pladespiller, føles det som at komme en tur i himlen, når man roder kasserne igennnem på loppemarkederne her. Især markedet ved Palackého Námĕstí, har et par gode stande med vinyl. Markedet, der ligger lige ned til Moldau, har kun åbent den.1. og 3. søndag i måneden, men byder også på antikviteteter.

Køb alt mellem himmel og jord på et marked
Kæmpestort og skæppeskægt er markedet i Kolbenova, hvor du kan finde alt mellem himmel og jord. Lad dog være med at købe kopivarer, dvs falske logotasker, billig parfume og dén slags. Det tjekkiske toldvæsen er meget strikst omkring køb af sådan noget, og så kan en billig mærkevarekopi hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse, når du bliver tjekket i lufthavnen.

Et alternativ til markeder
Shoppingcentre er måske ikke markeder i traditionel forstand, men de er et udmærket alternativ, hvis vejret mod forventning skulle svigte. Der er adskillige shoppingcentre i Prags centrum. Nogle, som Slovanský Dům i Prag 1, byder på diverse mærkevarer, mens andre, som det kønne Vinohradský Pavilon i Prag 2, måske ikke er så hippe, men til gengæld er historisk interessante bygninger, hvor man kan få kaffe og kage til særdeles rimelige priser.

For alle markeder gælder, at du skal passe på dine penge, når folk maser på.

Oplevelser: