Kutna Hora

Kutna Hora

En lille times kørsel øst fra Prag ligger Kutna Hora, som indtil for små 600 år siden var landets næststørste by og til tider endda hovedsæde for kongerne af Bøhmen, som denne del af Tjekkiet hedder. Siden da er der ikke sket så meget der, udover at byen er blevet optaget på Unescos liste over verdenskulturarv. Og det med god grund. Det føles i den grad som at træde ind i middelalderen, når man går rundt i de brostensbelagte gader.

Tidligere tiders storhed skyldtes enorme forekomster af sølv, som blev gravet op af jorden. I dag er Kutna Hora dog først og fremmest rig på middelalderarkitektur af den mest overdådige slags. Selv ganske almindelige borgerhuse ligner små slotte, og den ene kirke er mere vild end den anden.

Mest kendt i Kutna Hora er Barbara Domkirken, der regnes for en af de mest usædvanlige gotiske kirker i Europa. Du bliver helt bims, når du står og stirrer op i hvælvingernes fletværk.

Hvis du interesserer dig for historie og gerne vil kunne studere det i ro og fred, så tag til Kutna Hora. Endnu er den ikke overrendt, men det er kun et spørgsmål om tid, før den dukker op som kulisse i en Hollywoodfilm.

Oplevelser: