Kofola - kommunistisk cola

Er du på udkig efter en originel gave, og skal det helst ikke ende med snaps? Så er Kofola måske svaret på dine bønner. Den brune læskedrik er den største konkurrent til Coca Cola og Pepsi i både Tjekkiet og Slovakiet, og det selv om smagen er en helt anden. Der er nemlig en markant kardemommesmag i boblevandet.

Kofola er et vaskeægte Østblok-produkt, der har overstået tidens tand og Murens fald, og du skal unde dig selv at smage den en enkelt gang. Enten hader man det eller også elsker man det.

Egentlig opstod Kofola, da tjekkiske videnskabsmænd i 1960’erne forsøgte at udvinde koffein af kaffebønner, men snart gik drikken sin sejrsgang som Østblokkens svar på vestens cola.

Den dag i dag er den højt elsket af store og små, og takket være ret morsomme reklamekampagner er det lykkedes at forblive hip.

Hvert år ved juletid kommer der særudgaver på markedet fx med kirsebærsmag. Dem kan vi dog kun fraråde at gribe til. På den anden side har Kofola et sukkerindhold, der efter sigende ligger 30 % under normale cola, og det er måske værd at tage med i overvejelserne.

Kofola kan du købe i alle supermarkeder.

Oplevelser: