Klassisk musik i Prag

Kan du lide klassisk musik, så er foråret det helt rigtige tidspunkt at besøge Prag på. Det kan nemlig gå hen og blive den største oplevelse i løbet af din ferie i Prag. I månederne maj og juni findes der nemlig en musikfestival sted, som i årenes løb er blevet et af de kulturelle højdepunkter i Prags kulturliv. Festivalen hedder Pražské Jaro, Forår i Prag, og er en enestående mulighed for at opleve adskillige af de store verdensnavne indenfor klassisk musik.

Programmet rækker fra sangere over musiksolister til verdensberømte orkestre. Det smarteste er i fred og ro at købe billetter hjemmefra over nettet. Så kan du stille og roligt overveje, hvad du har lyst til. Du vil opdage, at det er særdeles rimelige priser for høj kvalitet, du her får mulighed for at opleve.

Samtidig er det  også en mulighed for at komme ind i nogle af Prags smukkeste rum og sale, hvor du måske ellers ikke var kommet, og som du helt sikkert ikke havde oplevet på samme måde uden musik. Prag imponerer med sine mange smukke borgerhuse, fantastiske paladser og stemningsfulde kirker. De er kønne, som de er.

Prags historiske uskadte bykerne, er svær at overgå, når det handler om stemning og seværdighed. Men når musikken slynger sig op under de lyserøde hvælvinger i de elegante sale og de fede barokengle ser ud til at danse, så er stemningen og oplevelsen ti gange så fantastisk.

Klassisk musik til middagskoncerter
Hvis du vil opleve en klassisk koncert, men er du for sent ude til Forår i Prag, så er Palais Lobkowicz´ middagskoncerter et godt alternativ. Det imponerende palæ ligger centralt ved Hradschin, Prags borg. Koncerterne finder sted kl. 13 og varer en lille times tid. Kom i god tid så du kan nå at finde vej indendøre, for palæet er stort.

Programmet er altid kendte klassiske værker og stemningen er rigtigt god og meget afslappet. Salen er nemlig ikke så stor, men utroligt smuk. Fordi der kun er plads til 100 tilhørere er det en god idé at købe billetter hjemmefra over nettet.

Hvis du også vil se resten af slottet, der er én af Prags store attraktioner, så kan du også købe billet til det på internettet. Her kan du få en kombibillet til både koncerten, udstillingerne og en tilgodebevis til palæets cafe. En cafe der er kendt for sin utrolige udsigt over Prag.

Oplevelser: