Øen Kampa – ro og skøn udsigt ved Karlsbroen

Efter en lang travetur i Malá Stranas hyggelige gader, begynder du sikkert at drømme om et fredeligt sted, hvor du kan sætte dig ned og bare nyde at være i Prag. Et godt tip er det at smutte en tur ud på Kampa. Øen, der ligger lige ved Karlsbroen, er en lille fredelig verden for sig, der består af nogle få yndige huse og en masse grønt.  

God udsigt fra Kampa
Du skal nogle trin ned lige ved Karlsbroen, så er du der. Kampa byder på en helt fantastisk udsigt mod Staré Mesto og de mange seværdigheder der. Fra nordenden af øen kan du desuden se op mod Prags borg Hradschin og de mange imponerende bygninger i området.  

Nyd roen på Kampa
På Kampa føles det som om tiden har stået stille, og sjovt nok er der ikke så mange, der finder ned til øen. Det føles som en stor lettelse, når du lige har kæmpet dig igennem menneskemasserne ved Karlsbroen, at synke lettet ned på en bænk i parken i øens sydlige ende og bare se vandet flyde forbi. Parken på Kampa har en helt fantastisk beliggenhed, og man kan ikke lade være med at undre sig over, at der ikke er flere mennesker. På den anden side er det så meget desto hyggeligere at sidde der.

Djævlestrømmen ved Kampa
Øen Kampa er tildels menneskeskabt, fordi man ville udnytte flodens strøm med en række vandmøller. Derfor gravede man Djævlestrømmen ud mellem Malá Strana og det flade stykke mark, som øen dengang var. Trods sit lovende navn er Djævlestrømmen bare en stemningsfuld kanal, ja vel egentlig nærmest en fredelig bæk.

Prags Venedig?
Fordi husene står helt ned til Djævlestrømmen kaldes området også Prags Venedig, men det er nu lidt overdrevet. Der er kun et møllehjul tilbage, som du uden videre kan beundre - nemlig Stormesterens Mølle. Møllen er 600 år gammel. I den nordlige ende af Kampa og omkring torvet Na Kampe finder du indtil flere hyggelige spisesteder.

 

Område: 
Oplevelser: