Gå i byen i Prags natteliv

Der drikkes især øl, når man går i byen i Prags natteliv

Når mørket falder på, bliver Prags skyline en tand mere romantisk, og det er derfor alt for tidligt at gå i seng. Det er nu, du skal kridte skoene og ud og snuse til Prags natteliv, men hvor går man hen som turist i Prag?

Nattelivet i Prags centrum er i langt højere grad lagt an på jazz og øl end inciterende moderne rytmer. Er du til klubstemning eller storslået disko, skal du derfor i de fleste tilfælde lidt udenfor byens turistmidte. Vær dog opmærksom på, at det velfungerende net af offentlige transport kun kører mellem kl. 5 og midnat.

Fordi moderne musik havde det svært under kommunismen, er der opstået mange klubber, hvor der er en enormt god stemning og hvor man kan høre det nyeste af det nye. En klub i centrum, der kan anbefales er Klub Lavka, som ligger tæt ved Prags største seværdighed, Karlsbroen. Her er god latinomusik og en super hyggelig stemning

På værtshus i Prag
Men det er først og fremmest værtshuse med et forbløffende udbud af øl, der præger nattelivet i centrum. Er du til klassisk tjekkisk ølhygge så driv rundt i områderne Staré Město og Josefov, og lad dig lokke af lyden af munter bægerklang. Lad dog være med at lægge albuerne på bordet! En del af charmen, ved dét som nogle påstår er den største seværdighed i Prag, er nemlig de klæbrige rande af de sidste 40 års ølforbrug.

Også i området omkring Prags borg Hradchin, kan du finde mange hyggelige værtshuse, f.eks. den legendariske Den Sorte Tyr, U Černého Vola, i Loretánské Náměstí.

Gå i byen musik i Prag
Af musik er det mest jazz, man hører i nattelivet i centrum, det være sig på et af værtshusene, i jazzkluberne eller en af de mange spontane friluftskoncerter.

Er du mere til klassisk musik, er der nok at tage fat på i Prag. Mange kirker har gratis koncerter i løbet af ugen så hold øje med opslag. Vil du helst planlægge på forhånd, kan du købe billetter til Statsoperaen, der har klassisk opera og ballet på programmet. Billetter køber du hos Bohemia Tickets.

Prag teater
Hos Bohemia Tickets kan du også købe billetter til en af de teater pantomimeforestillinger, som Prags teaterscene er blevet så berømt for, enten i Laterna Magika eller i Det Sorte Teater. Begge teatre imponerer med deres fantasi og poesi. Det er teater for alle sanser, og noget du ikke så hurtigt glemmer igen.

Oplevelser: