Det dansende hus - cement med sving i hoften

De fleste bygninger i Prag er seværdige, fordi de emmer af kunsthistorie, store rober og pudret hår. Det er fortiden, der fylder i gadebilledet! Netop derfor virker kontorbygningen Det Dansende Hus på Rašínovo nábřeží  80 i Prag 2 særligt iøjnefaldende. Det er noget, man aldrig har set før!

Moderne storbybyggeri af den amerikanske stjernearkitekt Frank Gehry vækker altid international opmærksomhed, fordi han skaber meget dynamiske og helt anderledes bygninger, og med Det dansende hus er der for alvor kommet liv i kludene.

De to runde tårne læner sig kærligt mod hinanden som om de er to takter fra at sætte i en fox-trot. Derfor er Det dansende hus også kendt som Ginger & Fred, opkaldt efter Ginger Rogers og Fred Astaire, det store dansepar i 1950'ernes Hollywood. Fordi huset vender ud mod Moldau og ikke er klemt inde i en smal gyde, virker det selvfølgelig også endnu mere levende.

Oprindeligt var huset tænkt som et kulturhus, men priserne røg sådan op, at der i dag hovedsagligt er internationale firmaer inde bag de spejblanke ruder.

På toppen finder du dog den anerkendte restaurant Celeste, så du kan roligt gå indenfor for at få et indtryk af, hvordan de skæve vinkler virker indenfor.

Tančící dům, Rašínovo nábřeží  80, Prag 2

Oplevelser: