Stilfuld operaoplevelse

Mozart fik uropført adskillige af sine værker i Prag og vakte vild begejstring hos byens befolkning. Operaen Figaros Bryllup, der var for løssluppen for de snobbede wienere, blev en kæmpesucces i den tjekkiske hovedstad, som den følsomme komponist derfor også elskede at opholde sig i.

Idag kan man stadig vandre i Mesterens fodspor, men enhver rejse bør begynde med musikken selv. Prags største operahus, Státní opera Praha,ligger centralt, og er et supergodt bud, for kvaliteten er høj og priserne særdeles fair.  

Státní opera Praha har en lang tradition for at byde verdensnavne velkommen, så  der kan vente store overraskelser i kulissen. Det betyder dog også, at det er en god idé at bestille billetter på forhånd via Internettet.

Selve bygningen er bygget i slutningen af 1900-tallet og byder på alt det guld og rødt velour, man kan forestille sig. Publikum forventes at være pænt klædt på - så frem med slipset og de pæne kjoler.

Er du i Prag ved nytårstid, bør du unde dig og dine ledsagere at opleve operaen Flagermusen på scenen. Nyd et glas champus i pausen og glæd dig over dit held.

Státní Opera Praha
Legerova 75, Prag 1
Billetter: www.bohemiaticket.cz

Oplevelser: