Lavloftet romantik i Novy Svet

Krumryggede, brogede huse klumper tæt sammen, hvor borgens tjenerskab engang boede, og hvor hvor salig Tycho Brahe slog sine folder rundt om hjørnet. Den stejle brostensbelagte gyde bag Hradschin i Prag er det perfekte sted at slentre arm i arm, når mørket falder på.

Gaden Novy Svet minder på mange måder om Den Gyldne Gyde, der ligger ved Prags borg Hradschin. Her er bare betydeligt færre turister, hvilket sætter hyggestemningen kraftigt i vejret. De små duknakkede huse er som taget ud af en eventyrfilm, og man kan godt forstå, at mange kunstnere har valgt at bosætte sig her. Ganske vist er husene små, men de har ret storslåede navne, hvoraf mange har noget med guld at gøre. Navnene kan man  gætte sig til, fordi de fleste huse stadig har et navneskilt over døren.

Novy Svet, der betyder så meget som den nye verden, var engang et slumområde i Prag. Efter at være brændt ned i 1300-tallet blev gyden genopbygget og fik ved den lejlighed sit navn. 

I Novy Svet finder man også den romantiske Prag restaurant Den Gyldne Pære ( U Zlate Hrusky), men der kan man ikke tale om en gratis fornøjelse.

Novy Svet, Prag 1,
Metro: Hradchansk

Område: 
Oplevelser: