På loppemarked - folkeligt og forlokkende

Hvis du drømmer om at komme hjem med unikke fund, uundværlige dingenoter eller ting, du ikke vidste, du havde brug for – og du er i Prag i en weekend - så er loppemarkedet, Blesi Trh, i Kolbenova i Prag forstaden Vysocany noget for dig.

Et besøg på loppemarkedet kan hurtigt gå hen og blive en udflugt af de mere specielle under dit ophold i Prag. Antikviteter er der langt imellem, men til gengæld har du mulighed for at opleve en centraleuropæisk markedsstemning i topfom inklusive skæve eksistenser og spontane fester.

På loppemarkedet i Kolbenova har du mulighed for at købe souvenirs eller erindringer med hjem, som du ikke finder, når du shopper i centrum af Prag. Mindre møbler, tøj, husgerråd og hjemmebryg. Loppemarkedet i Kolbenova er det største og mest besøgte i Prag. Efter sigende endda det største i Europa. Og det selv om det kun har små ti år på bagen.

Loppemarkedet har åbent fra kl 6-13 lørdag og søndag. De sidste par år har det ligget på et gammelt fabriksområde, som det nu fylder helt ud. Engang blev der fremstillet lokomotiver og sporvogne på grunden, nu bliver der solgt alt fra forlængerledninger, skruer og snaps til tæpper og andre provisoriske boder.

Som altid på loppemarkeder skal du passe på, hvad du køber. I Kolbenova er det ikke kun kopivarer, men også elektronik og våben, der kan gå hen og blive et problem. Selv om det er en flot kniv, der ville være smadderpraktisk i fiskekassen, så er det ikke sikkert, at den er lovlig i Danmark.

Loppemarkedet er meget nemt at finde: Du skal bare følge strømmen! For det meste stiger stort set alle ud af metroen ved denne station for at myldre i samlet flok op til det 10.000 m2 store område. Vær opmærksom på, at man skal betale entré for at komme ind på markedspladsen.

Kolbenova, Kolbenova 886/9a, Prag 9

Metrostation: Kolbenova  (linie B)
Åben: Lø-sø. 9-13

 

Oplevelser: